VEELGESTELDE VRAGEN

We helpen je graag met al je vragen over je verblijf bij de Witte Brugh. Op deze pagina hebben we de meest gestelde vragen en praktische informatie vast op een rijtje gezet. Staat je vraag hier niet bij? Neem dan contact met ons op.

Informatie verblijf Witte Brugh

Wat zijn de in- en uitchecktijden?

Inchecken vanaf 16.00 uur
Uitchecken vanaf 10.00 uur

Wat zijn de algemene voorwaarden?

Die vind u hier.

Vervoer naar het eiland

Hoe kom ik op Ameland?

Wagenborg Passagiersdiensten verzorgt de overtocht vanaf Holwerd naar Ameland v.v. De overtocht duurt ongeveer 50 minuten.

Waar kan ik een kaartje kopen en kan ik reserveren?

Een kaartje voor de boot dient online gekocht te worden via de site van Wagenborg Passagiersdiensten. Voor voetgangers, motoren en fietsers is het niet mogelijk de boot te reserveren. Wij raden daarom aan, op tijd aanwezig te zijn bij de boot.

Moet ik mijn voertuig reserveren?

Een auto of caravan meenemen naar Ameland? Ook dan moet er gereserveerd worden, doe dit ruim van tevoren i.v.m. de beschikbare ruimte op de boot voor voertuigen. Geef daarbij het kenteken van de auto en de gewenste heen- en terugreis door. Reserveren kan online en telefonisch via 0900-9238*.

Wanneer kan ik reserveren?

De reserveringsafdeling van Wagenborg Passagiersdiensten is bereikbaar van maandag t/m zaterdag van 8:00 – 20:00 uur en op zondag van 9:00 – 15:00 uur.

Vervoer op het eiland

Waar kan ik heen met de bus?

Het busvervoer op Ameland biedt aansluitend vervoer vanaf de veerboot naar de vier dorpen, alle campings op Ameland en vice versa. Daarnaast is het mogelijk om snel van dorp naar dorp te reizen met lijn 1 en lijn 2.

Welke bussen rijden op ameland?

Er zijn op Ameland 2 buslijnen:
Lijn 1 is de lijn tussen Hollum en Ballum en Nes en de veerboot naar Holwerd
Lijn 2 is de lijn tussen Buren en Nes en de veerboot naar Holwerd
Bekijk de dienstregeling via de website van de VVV Amelander.

Moet ik een mondkapje op in de bus?

In de bus is het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht voor mensen van 13 jaar en ouder.

Zijn er ook plekken voor minder validen?

Ook mensen met een beperking kunnen gebruikmaken van de bus op het eiland. Verschillende haltes op het eiland zijn visueel en/of motorisch aangepast, zodat mensen met een beperking gemakkelijk de bus in en uit kunnen gaan:

Buren, halte Kiekduun/Klein Vaarwater aan de Strandweg
Nes, halte Strand Nes/Duinoord aan de Strandweg
Nes, halte Veerhaven
Ballum, halte Gemeentehuis aan de Jelmeraweg
Hollum, halte De Stelp aan de Hidde Dirks Katstraat
Hollum, halte Jeugdherberg aan de Oranjeweg 59

Wat zijn de betaalmiddelen in de bus?

In de bussen op Ameland kun je reizen met je OV-chipkaart, tevens kan er een kaartje in de bus gekocht worden, deze kan alleen met pin worden betaald en niet meer met contant geld. Daarnaast is er de mogelijkheid om voorafgaand aan je reis een e-ticket (geprint of op je telefoon) te kopen via arriva.nl/eticket of via de Arriva app. Opladen van de OV-chipkaart kan in de Arriva bussen en bij de Primera op Ameland. De verrekening met de OV-chipkaart gebeurt op basis van een ritprijs die afhankelijk is van de rit die je maakt. Hierbij wordt een tweetal tarieven onderscheiden:

2021: Rit binnen 1 zone: € 1,67 per rit
2021: Rit binnen 2 zones: € 2,57 per rit
Daarnaast zijn ook landelijk abonnementen geldig op de bussen van Arriva op Ameland.