WAT TE DOEN OP AMELAND?

Op Ameland is veel te doen. Of je nou even wilt ontspannen met een leuke activiteit of van een heerlijk diner wilt genieten, het kan hier allemaal. Wij hebben een paar tips voor je op een rij gezet!

ROBBENBOOT

Sleepnetvissen en zeehonden spotten. Beleef het unieke waddengevoel aan boord van de WL35 Brakzand! Na een tocht met onze boot zult u met andere ogen naar dit prachtige stukje werelderfgoed kijken. Nadat de zeehonden zijn gespot laat de bemanning het net zakken, de vangst gaat met behulp van de kinderen weer terug in zee.

KOEIEN VAN ANDRIES

Het mooiste stukje vlees van het eiland. De koeien van Andries kiewied zijn echte Herefords. Ze grazen in de zomer op het Neerlandsreid. Het vlees wat afkomstig is van deze koeien is heel duurzaam en van hoogwaardige kwaliteit. Een aantal restaurants op Ameland serveren het vlees van Andries zijn koeien.

ECO CAMPING

Camping “Tussen Wad & Strand”. De familie Kiewied heet u van harte welkom op hun eco camping in Ballum op Ameland. De camping mag zich sinds 2013 ‘Eco camping’ noemen en is volledig zelfvoorzienend door het gebruik van zonnepanelen en een houtvergasser. Het wad, strand en het bos zijn dichtbij, want onze camping bevindt zich op het smalste stuk van het eiland. Kom kamperen of huur een van de unieke accommodaties, zoals de Strandlodge of de Wadlodge. Bent u opzoek naar rust? Op onze camping heeft u veel privacy.

AMELANDS PRODUKT

Hoe goed is het de bijzondere eigenschappen van je omgeving te kennen en te waarderen. De zuivere lucht, de zilte wind, de weldadige rust. “Een ontdekking van samenspel tussen mens en natuur”, gevat in zorgvuldigheid en respect. De vruchten hiervan zijn kwalitatief hoogwaardige Amelander produkten. Ze worden op ambachtelijke en duurzame wijze door op Ameland gevestigde bedrijven geproduceerd waarbij gebruik wordt gemaakt van de pure eilander grondstoffen. Het resultaat verdient dit Amelander keurmerk.

DE ZWALUW

De accommodatie bevindt zich naast appartementen “De Witte Brugh” en is verdeeld over 2 delen, namelijk een groepsverblijf (geschikt voor max. 11 personen) en vier 2 persoons studio’s. Kijk voor meer informatie over de studio’s en het groepsverblijf op de website hieronder. Alle gasten mogen gebruik maken van de binnenplaats met zitgelegenheid en de speeltoestellen.

Wilt u dus samen met uw partner of gezellig met het hele gezin komen overnachten, alles is mogelijk!